فهرست مطالب

جستارنامه ادبیات تطبیقی - پیاپی 19 (بهار 1401)

جستارنامه ادبیات تطبیقی
پیاپی 19 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رحمت الله دبیر، حمید طبسی*، ابوالقاسم رادفر صفحات 1-29

    مضامین اخلاقی و اجتماعی از مباحث اصلی در ادبیات فارسی است و از گذشته تاکنون جلوه گاه نغزترین و ناب ترین معانی و مضامین اخلاقی و تعلیمی بوده است؛ به گونه ای که در هر دوره، بخش انبوهی از شعر فارسی به حکمت و موعظه اختصاص داشته است. ادبیات تعلیمی از رایج ترین و کهن ترین گونه های ادبی در جهان است که آموزه های عقلانی و اخلاقی را به مخاطبان ارایه می کند تا با کاربست آن ها در زندگی به نیکبختی و سعادت برسد. در شاهنامه که اثری حماسی است، سخن از انسان هایی آرمانی به میان می آید که آراسته به صفات نیکوی انسانی هستند و پای بندی به اخلاق، بارزترین ویژگی زندگی آنان است. فردوسی که صاحب گفتاری پاک و آراسته به راستی و درستی است، خود، به فضایل اخلاقی پای بند است و در داستان های شاهنامه به بیان این ارزش ها در زندگی آدمی می پردازد. اوستا نیز که اثری تعلیمی و اخلاقی است، پر از خوبی ها و اندیشه های انسان دوستانه است؛ که در آن مضامین اخلاقی به انحای مختلف بیان شده است. این مقاله سعی دارد با بهره گیری از روش تحلیل محتوا و روش توصیفی- تطبیقی و با ابزار کتابخانه ای خصوصیات اخلاقی مشترک در این دو اثر را بررسی کند؛ از بررسی و مقایسه این دو منبع، این نتیجه حاصل شد که شاهنامه ضمن تاثیرپذیری و جذب مولفه های فرهنگی دین مبین اسلام، تاثیرات فراوانی نیز از فرهنگ ایران پیش از اسلام گرفته، بسیاری از مولفه های فرهنگی آن را حفظ و ضبط کرده است.

    کلیدواژگان: شاهنامه، فردوسی، اوستا، صفات اخلاقی، مضامین مشترک
  • سعید محمدی کیش* صفحات 30-58

    آیین مزدیسنا یکی از کهن ترین ادیان جهان است که حتی با وجود مهجور ماندن زبان و خط اوستایی و پهلوی، از دیرباز مورد توجه مکاتب و معارف بشری قرار گرفته است. فریدریش نیچه فیلسوف آلمانی نیز حتی با گذشت قرون متمادی و تحولات اجتماعی گسترده در زندگی نوع انسان، از فلسفه و حکمت آیین زرتشتی بی نصیب نمانده و به نظر می رسد بسیاری از سخنان وی متاثر از این آیین است. پژوهش حاضر میزان تشابهات میان این دو نحله آیینی و فلسفی را به روش توصیفی - تطبیقی بررسی می کند. دستاورد این تحقیق، امکان ارتباط و تاثیر آیین مزدیسنا بر آرای نیچه را تقویت می کند، به نحوی که در بازنمایی سوژه خودبنیاد نیچه، اراده در یک بینش ناشناس درونی، معطوف به قدرت است، تفسیری که در مزدیسنا از آن با نام امشاسپندان فروشی نام برده می شود و همچنان که آن ها صور معنوی عالم خلقت هستند، در جهان نیچه ای نیز اشیاء و اجسام، نمودی از حقیقت ذات خود هستند. محوریت اصلی اندیشه نیچه نوآفرینی و ساخت جهانی عاری از پیش فرض های دیرین و خرافه هاست، همان طور که نوآفرینی عالی ترین خواست پیامبر مزدیسنا در ایران اوستایی بوده است. از رهیافت های نیچه، برآمدن اندیشه نوین و فرو شدن اندیشه های ناسازگار است، همچنان که در بینش زرتشتیان، فروهرهای نوین مردم زنده، قوی تر از فروهرهای درگذشتگان هستند. در دو رویکرد، ابرانسان یا سوشیانت، نامیرا و آخرین آفریده است که جهان را عاری از شر دروغ و انسان را فنا ناپذیر خواهد کرد.

    کلیدواژگان: فلسفه دین، مزدیسنا، زرتشت، نیچه، ادبیات تطبیقی
  • مصطفی محمدی، لیدا نامدار* صفحات 59-85

    جستار حاضر با تاکید بر اهمیت مطالعات بینا رشته ای در درک و دریافت بهتر دانش بشری و با فرض پیوند تنگاتنگ ادبیات و روان شناسی، به روش توصیفی - تحلیلی و بر اساس گزاره های مکتب آمریکایی ادبیات تطبیقی که سرشتی بینارشته ای دارد به تحلیل شخصیت بلقیس در رمان کلیدر پرداخته، با روی کردی علمی و نظام مند؛ با کاربست نظریه عشق اریک فروم، زمینه ها و ویژگی های عشق را در ارتباط با بلقیس واکاوی می کند. هدف پژوهش یافتن پاسخی مناسب برای این پرسش است که چرا و چگونه در رمانی همچون کلیدر که سخن بر سر مسایل سیاسی - اجتماعی و سراسر آکنده از ستم و استبداد و بندگی است، موتیف عشق همچنان پرورانده و گسترانده شده است. یافته‎های پژوهش نشان می دهد طبق نظریه عشق فروم در رمان کلیدر، اولا: برخلاف تصور عموم، عشق تنها اختصاص به روابط میان عاشق و معشوق یا یک فرد مشخص ندارد؛ بلکه انواع گوناگونی با کارکردها، انگیزه ها و زمینه های متعدد دارد؛ ثانیا، آثار دولت آبادی نیز بر خلاف تصور عموم، محدود به طرح مسایل بومی، اقلیمی، طبیعت گرایی و... نبوده، نمودهای زیبا و خلاقانه ای از عشق در جای جای آثارش و به طور مشخص در شخصیت بلقیس با هنرمندی تمام بازنمایی شده که غنای آثارش را دو چندان ساخته‎ است. یافته ها هم‎چنین نشان می دهد بلقیس تمام ویژگی های عشق فروم را دارد، کیفیت حضور او در رمان و حوادثی که روی می دهد گواه آن است که مسیولیت پذیری، تحمل رنج، معرفت عمیق به ایل و خانواده، بی نیازی، فداکاری همه و همه زاده عشق ستودنی و راستینی است که فروم یکایک آن ها را از ویژگی های عشق راستین برمی‎شمارد.

    کلیدواژگان: مطالعات بینارشته ای، کلیدر، محمود دولت آبادی، اریک فروم، نظریه عشق، شخصیت بلقیس
  • زهرا نورمحمدی نجف آبادی، شهرزاد نیازی*، محبوبه خراسانی صفحات 86-107

    فرضیه سلطه شناسی عاشق و معشوق بر یکدیگر، برآیند روی کرد جامعه شناختی نظریه پردازی مانند جورج لوکاچ، پی یر بوردیو و تیودور آدورنو در مقوله عشق است. در این مقاله، بنا براین است که از طریق خوانش عناصر جامعه شناختی ذی ربط با عشق، به وضعیت سلطه، علل و پیامدهای آن در عاشقانگی لیلی و مجنون نظامی گنجوی بپردازیم. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است، این تحقیق آشکار ساخت که عشق با جدال دیگرخواهی دو کودک تا نوجوانی و جوانی، در جغرافیایی صورت گرفته و عینیات، ذهنیات و عادت واره ها و پایگاه اجتماعی، بر سلسله مراتب رفتاری عشاق حاکم گشته است، نه اراده آن ها وحدت جمع و سلطه-؛ در تفکر عشاق رسوخ کرده و همبستگی های مردمی با لیلی و مجنون، نتوانسته است از پس نظام قبیلگی برآید. جامعه شناختی رفتار آن ها نشان داد که سلطه مردانه به عنوان یک افزوده و متغیر، گه گاه لیلی را سلطه پذیر کرده اما نیروی معشوقگی در اغلب اوقات تعادل سلطه را به نفع لیلی بر هم زده است و در نهایت عینیات و ذهنیات جامعه، متغیر فعال و طبقاتی دیگری را به نام ابن سلام وارد داستان کرده تا عشق ناکام، که دلخواه ذهنیات جامعه است سوزناک و اثرگذارتر بر فضای داستان سیطره یابد.

    کلیدواژگان: سلطه شناسی عشق، پایگاه طبقاتی عشاق، عینیات و ذهنیات، لیلی و مجنون
  • نیلا نوربلین، محمود صادق زاده*، عزیزالله توکلی کافی آباد صفحات 108-129

    شاملو سردمدار شعرسپید، نویسنده و مترجم ایرانی ست. شعر شاملو از ابعاد گوناگون به ویژه مکتب های ادبی قابل تحلیل و بررسی ا ست. هرچند در زمینه ی مولفه های مکتب رمانتیسم در شعر شاملو بررسی های زیادی انجام شده اما مکتب رمانتیسم اجتماعی در شعر شاملو تحلیل و بررسی نشده است.در این جستار به شیوه ی توصیفی، تحلیلی و ارزیابی کمی به بررسی مهم ترین مشخصه های مکتب رمانتیسم اجتماعی، همچون: اومانیسم، ذهنیت غنایی و پرداختن به مسایل اجتماعی، ناسیونالیسم، طبیعت نمادین در مفهوم سیاسی و اجتماعی پرداخته شده است. بسامد ذهنیت غنایی و پرداختن به مسایل اجتماعی و طبیعت نمادین در شعر شاملو نمود زیادی دارد. اومانیسم نیز در شاملو قابل توجه است. ناسیونالیسم در شعر او جایگاه چندانی ندارد، زیرا که شاملو خود را به سرزمین مادری محدود نکرده بود او به همه دنیا تعلق داشت. به طورکلی از میان اشعار رمانتیسم شاملو، 174 شعر (86/40 درصد) رمانتیسم اجتماعی و در این میان، 59 مورد (90/33 درصد) نگرش اومانیستی و11 مورد (32/6 درصد) نیز نگرش ناسیونالیستی مشاهده شد.

    کلیدواژگان: رمانتیسم اجتماعی، شاملو، ذهنیت غنایی و پرداختن به مسائل اجتماعی، اومانیسم
  • زینب وطن خواه، سید محمود سید صادقی*، مریم پرهیزکاری صفحات 130-154

    شعر کلاسیک فارسی به ویژه غزل در ادامه سیر تکاملی خود، پس از انقلاب مشروطیت و پس از تسلط فکری جریان نیمایی، ساحات و جریانات مختلفی را شاهد بوده است که یک جریان آن عمدتا تحت لوای غزل امروز یا غزل نو یا شعر نیوکلاسیک از آن یاد می شود. در دهه هفتاد شمسی جریانی نوپا با تکیه بر اندیشه پست مدرنیسم غربی، فضایی را ایجاد کرد که به آن شعر، فرم یا آوانگارد اطلاق کردند که در طبیعت خود، نوعی تعارض با معیارهای شناخته شده ادبی داشت. سید مهدی موسوی، شاعر پیش رو، این جریان با انتشار کتاب«فرشته ها خودکشی کردند» به عنوان پرچم دار این سبک مطرح شد. این مقاله در پی واکاوی گفتمان این اندیشه و ویژگی ها و رویکردهای زبانی و محتوایی اشعار موسوی است. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی است. در این پژوهش، دیوان اشعار موسوی، موردبررسی قرارگرفته و یافته های پژوهش نشان می دهد که اندیشه پست مدرنیسم ابتدا در اشعار شاعران نو سرا و سپیدگو با بحران مخاطب مواجه بوده است؛ ولی در نتیجه تلاش های جریان دوم با محوریت موسوی و انتخاب شعر موزون و مقفی، توانسته راه خود را باز کند و یافته بعدی نشان می دهد، ساختارشکنی های زبانی، نحوی، اخلاقی و توجه به زبان و عدم قطعیت معنا و سایر ویژگی هایی چون طنز اجتماعی و تکثرگرایی در شعر موسوی بارز است.

    کلیدواژگان: شعر پست مدرن، سید مهدی موسوی، مدرنیته، عناصر شعر مدرن
  • طیبه عبدالله زاده، وجیهه ترکمانی باراندوزی* صفحات 155-179

    منظومه های عاشقانه « ویس و رامین» فخرالدین اسعد گرگانی و «خسرو و شیرین»  نظامی بی شک از برجسته ترین آثار منظوم غنایی به شمار می روند. ابعاد روابط عاشقانه میان شخصیت های داستان نیز، زمینه مناسبی را برای بررسی  موضوع عشق و انواع آن با نظریه های روان شناسی فراهم می نماید. یکی از این مباحث، نظریه عشق «جان لی» می باشد. وی به بررسی سه سبک اصلی عشق اروس، لودوس، استورگ، سبک های ثانویه مانیا، آگاپه، پراگما و نیز مقایسه آن با رنگ های اصلی پرداخته است. هدف این پژوهش نیز با استفاده از نظریه عشق جان لی، بررسی عشق اروس در این دو منظومه عاشقانه می باشد. بنابراین مساله اصلی پاسخ به این پرسش است که عشق در این داستان ها با کدام رنگ عشق در نظریه جان لی مطابقت دارد ومهم ترین مولفه های عشق اروس که عامل اصلی زیبایی و جذابیت در این داستان ها ست، کدام است؟ نتیجه این پژوهش نشان می دهد که با بررسی این موضوع به روش توصیفی - تحلیلی در هر دو داستان یک مولفه عشقی مهم (اروس) مربوط به رفتار شخصیت های داستان شناسایی شده است. این مولفه کنش ها و انگیزه های متعددی را شامل می شود که مطابق با نطریه جان لی به رنگ قرمز است.

    کلیدواژگان: ویس و رامین، خسرو و شیرین، عشق اروس، جان لی
  • هایده عظیم اوغلی اسکویی، حجت رسولی*، سید ابراهیم آرمن صفحات 180-201

    ادبیات اقلیمی به عنوان یکی از زیرشاخه های مهم ادبیات داستانی در تحولات اجتماعی و سیاسی اکثر جوامع تاثیر داشته است. احمد محمود و نجیب کیلانی، دو نویسنده بزرگ معاصر فارسی و عربی، از جمله نویسندگان متعهد با اتکا به فرهنگ بومی، مشکلات جامعه را مطرح و اذهان را برای چاره جویی و درک آن ها در قالب داستان های خود فرا می خواندند. داستان «الربیع العاصف» از آثار نجیب کیلانی در مورد روستایی با امید و رنج در امتداد تحولات تاریخی معاصر مصر در اواخر قرن بیستم است. داستان «زایری زیر باران» اثر احمد محمود نیز انعکاس اوضاع اقلیم جنوب و مصایب مردم را با چیره دستی در صحنه های نمایش داستان با نگاه نویسنده نقاد به تصویر کشیده است. پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی از محدوده مورد مطالعه به بررسی و ارزیابی عناصر اقلیمی با روش کیفی- تطبیقی پرداخته است. ابتدا منابع اولیه در حیطه های جغرافیایی و محلی استخراج شده از آثار احمد محمود و نجیب کیلانی در ارتباط با پیامدهای اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است. اهمیت بررسی این موضوع زمانی آشکار می شود که در صورت شناخت تاثیر هویت بومی و محلی بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی در جوامع اسلامی نیز حل می شد. نتایج حاصل از این پژوهش برای دست یابی به عناصر اقلیمی و بومی تاثیرگذار بمنظور اهداف توسعه پایدار لازم و ضروری است.

    کلیدواژگان: ادبیات اقلیمی، احمد محمود، زائری زیر باران، نجیب الکیلانی، الربیع العاصف
  • زینت ناطق پور، علی محمد موذنی*، تیمور مالمیر صفحات 202-234

    روایت شناسی به عنوان علمی جدید، به بررسی ساختار حاکم بر روایت های داستانی می پردازد. با استفاده از شاخص های علم روایت شناسی، می توان به الگوی ساختاری روایت ها دست پیدا کرد. زبان شناسان متعددی به ارایه نظریات مبسوطی در این زمینه پرداخته اند و در این میان، مطالعات ژرار ژنت از وسعت فراوانی برخوردار است. او در مطالعه روایت های داستانی، بر سه شاخص کلی "زمان"، "حالت یا وجه" و "صدا و لحن" تکیه می کند. غزاله علیزاده، از نویسندگان معاصر ادبیات داستانی ایران به شمار می رود که آثارش از دیدگاه علم روایت شناسی، قابل تامل است. این نوشتار با تکیه بر نظر روایت شناسان به ویژه نظریه های ژرار ژنت، به بررسی سه مولفه مذکور در آثار این نویسنده پرداخته است. روایت در گذشته و، گذشته در گذشته، روایت زمان حال و عبور مکرر از زمان حال به گذشته، ویژگی برجسته آثار مذکور از لحاظ زمانی است. بیش تر رویدادهای این آثار، روی خط مستقیم و متوالی روایت شده اند استفاده از شتاب منفی و مثبت، بسامد و انواع آن، کانون صفر و کانون درونی، روایت درون داستانی با زاویه دید اول شخص، تک گویی، حدیث نفس و من شاهد، روایت برون داستانی با زاویه دید سوم شخص، هم چنین روایت پسازمانی و همزمانی، از ویژگی های روایت در رمان های فوق الذکر است.

    کلیدواژگان: ادبیات داستانی، روایت شناسی، ژرارژنت، غزاله علیزاده
|
  • Rahmatullah Dabir, Hamid Tabasi *, Abolghasem Radfar Pages 1-29

    Moral and social themes are one of the main topics in Persian literature and from the past until now it has been the manifestation of the purest and purest meanings and moral and educational themes, so that in each period, a large part of Persian poetry is devoted to wisdom and sermon and literature It is a teaching of one of the most common and ancient literary genres in the world, which provides rational and moral teachings to the audience in order to achieve happiness and prosperity by applying them in life. In Shahnameh, which is an epic work, there is talk of ideal human beings who are adorned with good human qualities and adherence to morality is the most prominent feature of their lives. Ferdowsi, who has a pure and well-groomed speech, is committed to moral virtues, and in the stories of Shahnameh, he expresses these values ​​in human life. The Avesta, which is an educational and moral work, is also full of goodness and humanitarian thoughts; In which moral themes are expressed in different ways. This article tries to examine the common moral characteristics of these two works by using content analysis method and descriptive-comparative method and by library tools; The result was that Shahnameh, while being influenced and absorbing the cultural components of the religion of Islam, has also taken many influences from the culture of pre-Islamic Iran, and has preserved and recorded many of its cultural components.

    Keywords: Shahnameh, Ferdowsi, Avesta, moral attributes, Common themes
  • Saeed Mohammadi Kish * Pages 30-58

    The religion of Mazdisna is one of the oldest religions in the world, which, despite the abandonment of the Avestan and Pahlavi languages and scripts, has long been considered by human schools and teachings. The German philosopher Friedrich Nietzsche was not deprived of the philosophy and wisdom of Zoroastrianism even after many centuries and extensive social changes in the life of mankind, and it seems that many of his words are influenced by this religion. The present study examines the similarities between these two rituals and philosophical methods in a descriptive-comparative way. The result of this research strengthens the possibility of the connection and influence of Mazdisna's religion on Nietzsche's views, so that in representing the self-founded subject of Nietzsche, the will in an anonymous inner vision is focused on power. The interpretation which in Mazdisna is called Emshaspandan sale, and just as they are the spiritual forms of the world of creation, in Nietzsche's world, objects are manifestations of the truth of their essence. The main focus of Nietzsche's thought is to create and build a world free of long-standing presuppositions and superstitions.As heresy has been the highest desire of the Prophet Mazdista in Avestan Iran.One of Nietzsche's approaches is the emergence of new ideas and the sinking of incompatible ideas. Also, from the Zoroastrian point of view, the Fravehars of the living are stronger than the Forouhars of the dead. In two approaches, the superman or Sushyant is the immortal and last creation who will make the world free from the evil of lies and man immortal.

    Keywords: Philosophy of Religion, Mazdisna, Zoroaster, Friedrich Nietzsche, comparative literature
  • Mostafa Mohammadi, Lida Namdar * Pages 59-85

    The present paper emphasizes the importance of interdisciplinary studies in better understanding and receiving human knowledge and assuming a close link between literature and psychology with a descriptive-analytical manner based on the American School of Comparative Literature, which is interdisciplinary in nature and With a scientific approach and with Using Erich Fromm's theory of love,  explores the context and characteristics of love in relation to Belquis's character in Kelidar's novel.The aim of the research is to find an answer to the question of why and how in a novel like Kelidar, Despite the oppression in it, the motif of love have been nurtured and spread. The research findings show that according to Fromm's love theory in Kelidar's novel, first: contrary to popular belief, love is not limited to the relationship between a lover and a beloved or a specific person; rather, it has a variety of functions, motivations, and contexts; Secondly, Dolatabadi's works, were not limited to local issues, Beautiful and creative expressions of love in his works and specifically in the character of Belqis with the artist is fully represented which have doubled the richness of his works. The findings also show Belqis has all the characteristics of fromm's love, The quality of her presence in the novel and the events that take place are proof of the fact that responsibility, endurance of suffering, needlessness, sacrifice are all born of praiseworthy and true love, which the fromm considers each of them as the characteristics of true love.

    Keywords: interdisciplinary studies, Kelidar, Mahmoud Dolatabadi, Erich Fromm, Love Theory, Belqis Personality
  • Zahra Nourmohammadi najafabadi, Shahrzad Niazi *, Mahboobeh Khorasani Pages 86-107

    The premise of lover and lover dominance over each other is the result of a sociological approach of theorists such as George Lukach, Pierre Bourdieu and Theodore Adorno in the category of love. In this paper, through reading the relevant sociological elements with love, we can address the status of domination, its causes and consequences in the love of Leily u Majnun Neziganjoy. The research method is descriptive-analytical, the research revealed that love was carried out by the conflict of dokodak otherness until adolescence and youth, in a geographical way that the objects, minds, habits and social base dominated the behavioral hierarchy of lovers, not their will. Unity of pluralism and domination has permeated the thinking of lovers and social solidarity with Leily and Majnun has not been able to cope with the system of tarigi. The sociology of their behavior showed that the male dominance, as an addition and variable, has occasionally dominated Leily, but the force of mistress has often disturbed the balance of domination in Lily's favor, and ultimately the objects and minds of society have entered another active and class variable, ibn Salam, into the story so that failed love, which is desired by the minds of the Stonak society and more influential in the space of the story.

    Keywords: Cognitive domination of love, the class base of lovers, Objectively, mindsets, Leily, Majnoon
  • Nila Nourbalin, Mahmoud Sadeghzadeh *, Azizollah Tavakoli Kafi Abad Pages 108-129

    Shamloo, the head of the white poetry, is an Iranian writer and translator. Shamloo’s poetry can be analyzed based on various aspects, especially literary schools. Although there have been so many inspections in Shamloo’s poetry on the matter of romantic elements; there has not been any analysis or deliberation in Shamloo’s poetry based on social romanticism. This query quests the most important characteristics of social romanticism; like: humanism, lyricist mentality; also addresses the social theorems, together with the nationalism and symbolist nature in social and political concepts with a descriptive, analytical and quantitative evaluation. The frequency of lyricist mentality, dealing with the social theorems and symbolist nature is continuously reflected in Shamloo’s poetry. Humanism also grabs the attentions in Shamloo’s viewpoints. Shamloo was dedicated to the whole world, so nationalism has no serious place in his poems; because Shamloo never had limited himself to his motherland. All in all, through Shamloo’s romantic poems, 174 poems (about 40/86 percent) can be found in social romantic concept and among these poems, 59 ones (about 33/90 percent) have humanist viewpoints; besides the other 11 ones (6/32 percent) that have nationalist perceptions.

    Keywords: Social Romanticism, Humanism, Shamloo’s Poetry, Lyricist Mentality, Social Themes
  • Zainab Watankhah, Seyyed Mahmoud Seyed Sadeghi *, Maryam Parhizkari Pages 130-154

    Persian classical poetry, especially lyric , in continuation of its evolution, after the constitutional revolution and after the intellectual domination of the Nimaei current, has witnessed various areas and currents, one of which is mainly under the banner of today's lyric  or new lyric  or neoclassical poetry. Be. In the 1970s, a fledgling movement based on the idea of ​​Western postmodernism created an atmosphere known as form poetry or avant-garde. Which in its nature had a kind of conflict with the known criteria of the literary tradition. Seyyed Mehdi Mousavi, the leading poet of this movement, became the flagship of this style with the publication of the book "fereshtaha kodkosh kardand". This article seeks to analyze the discourse of this idea and the linguistic and content characteristics and approaches of Mousavi's poems.The method of the present research is qualitative and descriptive. In this research, the mentioned poems have been examined and the findings of the research show: The idea of ​​postmodernism, which showed itself in literature, was initially faced by the poems of the poets Nosora and SepidgooBut with effort Mousavi and the choice of rhythmic and maqfi poetry has been able to open its way.The next finding shows that linguistic, syntactic, moral and attention to language deconstructions are evident in Mousavi's poetry.

    Keywords: postmodern poetry, Seyed Mehdi Mousavi, modernity, Elements of Modern Poetry
  • Tayebe Abdollahzade, Vajiheh Torkamani Barandozi * Pages 155-179

    The love poems of "Wis and Ramin" by Fakhreddin Asad Gorgani and "Khosrow and Shirin" Nezami are Undoubtedly, they are among the most prominent works of lyrical poetry. The dimensions of romantic relationships between the characters of the story also provide a good basis for studying the subject of love and its types with psychological theories. One of these topics is John Lee's theory of love. He has studied the three main love styles of Eros, Ludos, Storg, secondary mania styles, agape, pragma and also compared it with the main colors. The purpose of this study is to study the love of Eros in these two love poems using John Lee's theory of love. So the main question is to answer the question of what color of love in these stories corresponds to what color of love in John Lee's theory and what are the most important components of Eros love that is the main factor of beauty and charm in these stories? The result of this research shows that by examining this issue descriptively-analytically in both stories, an important love component (Eros) is identified related to the behavior of the characters in the story. This component includes a number of actions and motivations that are consistent with John Lee's view in red.

    Keywords: Wis, Ramin, Khosrow, Shirin, Eros Love, John Lee
  • Hayedeh Azimoghli Oskoei, Hojjat Rasouli *, Seyed Ebrahim Arman Pages 180-201

    Regional literature as one of the important subdivisions of fiction has affected social and political developments in most communities. Ahmad Mahmood and Najib Kilani, two distinguished contemporary Persian and Arabic authors, committed authors relying on local culture, raised the problems of society and called on it to find solutions and understand them in the form of their stories. Story" Al-rabie al-Assef” is one of Najib Kilani’s work about a village with hope and suffering caused by contemporary historical developments of Egypt in the late twentieth century. Story" A pilgrim Under the Rain" by Ahmad Mahmood has shown the situation of south region and people’s problems in the play scenes of story skillfully with the author’s critical eye. This research with descriptive approach from study area has studied and evaluated regional elements in a qualitative-comparative method. First initial sources in the geographical and local areas extracted from Ahmad Mahmood and Najib Kilani’s works in association with social consequences have been studied. The importance of investigating of this subject turns out when many social and cultural problems in Islamic societies will be solved in case the influence of local identity was recognized. The conclusions found from this study are necessary to access to affective local and regional elements in order to achieve sustainable development purposes.

    Keywords: Regional Literature, Ahmad Mahmood, A Pilgrim Under the Rain, Najib al-Kilani, Al-rabie al-Assef
  • Zinat Nateghpour, Ali Mohammad Moazzeni *, Teymur Malmir Pages 202-234

    Narratology, as a new science, examines the grammar of fiction. Using the indicators of narratology, the structural pattern of narratives can be achieved. Numerous linguists have offered extensive theories in this field, and among them, Gerard Genet's studies are extensive. In his study of narratives, he relies on three general indicators: "time", "state or aspect" and "sound or tone". Ghazaleh Alizadeh, is among the contemporary writers of Iranian fiction whose works can be considered from the perspective of narratology. Relying on the views of narratologists, especially Gerard Gennet's theories, this article examines the three components mentioned in the works of these authors. Narration in the past and the past in the past, the narration of the present and the frequent passage from the present to the past are the salient features of the mentioned works in terms of time. Most of the events of these works are narrated in a straight line, Using Negative and Positive Acceleration, Frequency and Its Types, Zero Focus and Inner Focus, Intra-Story Narrative from a First-Person Perspective, Monologue, Hadith Nafs and I am a Witness, Extra-Story Narrative from a Third-Person Perspective, as well as Post-Time and Simultaneous Narration, Is one of the features of narration in the above-mentioned novels.

    Keywords: Narrative Studies, Focusing, Gerarding, Fiction, Ghazaleh Alizadeh